Garvarefosen.

Fiske kontrollør Johan Saveman med fisk i Garvarefosen.

Sandbanken.

Tullbroen.

Hertingfos.

Ætran. Garvarefosen.

Køre man 123 km op af E6 fra Helsingborg,kommer man til Falkenberg og elven Ætran og som er et billigt og populært laskevand sæsonen starter 1 April og slutter 30 September.Når vi taler fluefiskeri, er der 4 pladser som jeg vil beskrive, den første er Garvarefosen som er en  klassisk flue pool som er ca 50 m lang og ender nede i fossen her er en rigtigt god strøm så fluerne går rigtigt godt her, ved lav vandføring er det muligt at stå i selve elven og kaste til modsatte bred og bevæge sig nedstrøms da der bevægelig fiskeri på alle pladserne, alså 1 kast og 1 eller 2 skridt osv.osv. ved høj vandføring er det mulighed for at fiske fra modsatte bred men kun hvis den spidse sten er dækket af vand, og der kan være en del fisker på stykket da pladsen er meget populær, midt på strækket der er et lille overdække skur hvor man kan sidde og vente til bliver ens tur og får en snak med de andre fisker.

Sandbanken.

Går man ca 200 m nedstrøms Garvarefosen kommer man til sandbanken og ved lav eller middel højvandføring er det mugligt at kommer ud på selve banken, men man skal lige forcerer den dybe rende med stærk strøm inde under land så kan man gå ca.30 meter opstrøms og starte fiskeriet der og fiske ned til hvor man gik ud, og er vandføringen rigtigt lav kan fiske helt ned til Tullbroen som er den næste plads det kræver dog man skal underhånds kaste da du går under træerne, selv bruger jeg her en 11,6 fods stang her som der lige er plads til ellers vil man slå stangtoppen i mod grenene.

Tullbroen.

Er vandføringen høj har man kun ca. 30 m at fiske på inden du når ned til broen flydeline er at fortrække  her og let flue elleres hænger du i stenene fiskeriet er også her under træerne uden plads til bagkast.

Hertingfos.

For en del år siden åbnet der et nyt stykke nemelig Hertingfos, jeg har ikke selv prøvet at fiske der da der har været for meget vand de gange jeg har været der, men  skal helt sikker prøves det ser rigtigt godt ud og der er taget mange fisk der, men alt der bliver fanget der SKAL sættes ud igen og der må kun være et begrænset antal fisker der og det koster så også 700 sek kr. i døgnet.

Grejet til Ætran.

De fleste går med tohånds stænger fra 11 til 13 fod kl. 8-9 men enhånds stænger i klasse 7-8 er udemærket at gå med, det kræver dog at man underhånds kaster ved pladserne ved høj vandføring.

Ang. linerne, tidligt på foråret synkeliner og nu længere hen på sommern flyd med synk spids og efteråret, flyd og let synk liner.

Fluerne.

Første gang jeg var ved Ætran var i 1983 og vandet er hummus farvet og man kunne tydligt se bunden men det er blevet mørkere med årene,brune fluer var sagen dengang men de mere krasse farver vinder mere og mere ind,her er 4 fluer jeg selv har haft held med.

Set fra højere. Glødhæk-Dalby dribbleren-Orange høstflue og Tullbrofluen,Foto findes længere ned på siden.

 

Overnatning.

Der er masser steder man har mulighed for at overnatte i Falkenberg,de sidste år har jeg boet på Skea vranderhjem der er fine værelser opholdsstue med tv og fælldes køkken og pænt og rent og billigt det ligger tæt på elven ca. 2 km og med gode indkøbs muligeheder ved siden af, læs mere om regler og fiskeriet her. link.Falkenbergs laxfiske - Falkenbergs laxfiskehttp://www.falkenbergslaxfiske.se